KFUM Solvik KFUM Solvik En webbplats i KFUK-KFUM-nätverket

Translate

Om Solvik

Konferenssalen

Stora möjligheter

Friluftsgården Solvik är en ideellt driven föreningsgård och har varit i KFUM föreningens ägo sedan 1922. Gården ligger i det natursköna Mälardalen vid vattnet av Väsbyviken i Mälaren. Friluftsgården är en föreningsgård vilket innebär att en viss del av verksamhetsåret åtgår till föreningens egna arrangemang.

Solvik drivs av KFUM Solvik och dess styrelse! Underhåll, renoveringar och allmän skötsel av Solvik drivs till stor del ideellt eller i olika projektformer.

Vi bedriver uthyrningsverksamhet, har egna övernattnings-läger samt olika former av Kolloverksamhet i samarbete med Eskilstuna Kommun. Under perioden april fram till slutet av oktober erbjuder vi konferensdagspaket, hel- eller delpensionsvistelser. För er som vill ha ett billigare alternativ finns alternativet självhushåll. Det går också att hyra gården under vintertid om intresse finns.
Under sommarperioden är större delen av gården bokad för vår egen verksamhet med sommarläger och kollo av olika slag under vardagar och då oftast under dagtid. Tveka inte att höra av dig trots det om du behöver boka lokal, vi kan alltid komma överens om en lösning.

Vi inbjuder också allmänheten till firande av Valborg, Midsommar samt en del andra arrangemang. Under sommarhalvåret håller vi vår kiosk öppen med ett utbud av glass, läsk, godsaker, nyttigheter. Vi kommer också denna sommar bedriva café-verksamhet.

På Solvik kan man koppla av och ta det lugnt, men också för den aktive finns ett utbud. På de stora gräsytorna kan man spela diverse bollspel, brännboll, etc. Två tennisplaner med underlag av asfalt finns intill servicebyggnaden. Vid sjön kan man bada från våra badbryggor, bada bastu, paddla kanot, segla, fiska, etc. Som avslutning på kvällen föreslås grillning på någon av våra grillplatser.

Välkomna till oss…